SOORTEN SPANPLAFONDS

Soorten spanplafonds

STANDAARD SPANPLAFOND

Onze standaard spanplafonds worden meestal gekozen. Deze uitvoering is immers voorzien van alle voordelen. Er volgen enkel nog wat varianten op het standaard spanplafond. Deze kan u verderop lezen. De spanplafonds van ACD bestaan uit polyester en beschikken over een polyurethaan coating. Het plafond is dus ook voorzien van een antistatische laag. Dit houdt in dat stof zal worden afgestoten. Ook stof en dampen hebben geen invloed op de kwaliteit van dit product.

Op vlak van verlichting zijn de mogelijkheden eindeloos. Allerlei verlichtingselementen kunnen netjes geïntegreerd worden in het spanplafond. Voor verlichting kan u kiezen uit ledlijnen, inbouwspots, opbouwarmaturen, lusters, etc.

Muziekboxen, rookmelders en andere kunnen worden ingewerkt in uw nieuw plafond. Het plaatsen van de verlichting op de gekozen lichtpunten nemen wij graag voor onze rekening. U hoeft dus vooraf geen beroep meer te doen op een elektricien.  Bij interesse in een spanplafond kan u ons steeds telefonisch of per mail bereiken. Wij komen dan graag vrijblijvend bij u langs.

 

AKOESTISCH SPANPLAFOND

Binnen de spanplafonds bieden wij ook een akoestische variant aan. Het akoestisch spanplafond heeft dezelfde eigenschappen als een standaard spanplafond, maar met één verschil. Dit spanplafond beschikt eveneens over een akoestische functie. Dankzij onze akoestische spanplafond wordt de akoestiek in uw woon‐ en/of werkruimte verbeterd.

Wanneer geluidsgolven onze spanplafonds bereiken, zal een klein deel hiervan weerkaatsen naar de ruimte. Een deel van de geluidsgolven zal worden geabsorbeerd door het spanplafond. De overige golven zullen worden opgenomen door de bekleding.

Al naargelang de grootte en aard van het probleem, kan u eventueel kiezen om akoestische isolatie te laten plaatsen. Onze akoestische isolatie is er in verschillende dikten. Dit zorgt ervoor dat een zeer groot deel van het geluid geabsorbeerd zal worden en geluidsreflecties zullen worden tegengegaan. ACD streeft naar een zeer hoog akoestisch comfort. In veel nieuwbouwwoningen is akoestiek immers een veelvoorkomend probleem. Wanneer u op tijd op de hoogte bent van het akoestisch resultaat dat gecreëerd wordt door het gebruik van harde materialen, zal een besparing snel gebeurd zijn. De uiterlijke kenmerken van de standaard spanplafonds en akoestische spanplafonds zijn hetzelfde. Echter door het akoestische aspect ligt de prijs per vierkante meter iets hoger.

Om uw akoestiek te optimaliseren, komen wij graag vrijblijvend langs voor het gepaste advies.

LICHTDOORLATEND SPANPLAFOND

De lichtdoorlatende spanplafonds zijn plafonds waarbij licht door het plafond straalt. Er wordt led-verlichting voorzien boven het spanplafond. Hierdoor kan een egaal lichtoppervlak worden gemaakt. U kiest voor warm of koud witte verlichting. Al kan u ook kiezen voor beiden, of RGBW (gekleurde) led-verlichting. Een verlicht plafond zal zorgen voor een uniek element in uw interieur. Afhankelijk van het type plafond dat u neemt (30, 50 of 70% lichtdoorlatendheid) en welke verlichting u kiest, wordt een prijs per vierkante meter bepaalt.

Vraag onderaan de pagina naar een gratis prijsofferte.

BEDRUKT SPANPLAFOND

U kan uw spanplafond, al dan niet akoestisch, laten bedrukken met een afbeelding. Dit kan een afbeelding zijn die door u wordt aangeleverd, of u kan op zoek gaan in een database met een oneindig aantal afbeeldingen. Wij helpen u graag met zoeken naar de gepaste foto voor uw bedrukking.

Prijsaanvraag

{{ feedback.message }}

Door het versturen van dit formulier verklaar ik mij akkoord met het privacybeleid.

Gratis offerte